Порошенко привітав Туска з другим терміном у Європейській раді.

 

Президент України Петро Порошенко привітав Дональда Туска з переобранням на посаді президента Європейської Ради, назвавши його "надійним другом України".

 

"В умовах надзвичайно складних внутрішніх та геополітичних процесів, з якими зіштовхнувся Європейський Союз у часи першої каденції президента Європейської ради, Дональд Туск виявив високі лідерські якості та довів щиру відданість ідеї Об’єднаної Європи та спільним європейським цінностям", – прокоментував Порошенко на своїй сторінці у Facebook.

 

Голова держави наголосив, що в Україні "глибоко шанують" Туска, "який із перших днів перебування на чолі Європейської ради – з 1 грудня 2014 року – забезпечив єдність і солідарність всього ЄС з українським народом у його боротьбі з російською агресією, демонстрував безкомпромісність і послідовність у відстоюванні суверенного цивілізаційного вибору та відновленні територіальної цілісності нашої держави".

 

"Чекаю на продовження нашої тісної співпраці задля досягнення взаємних стратегічних цілей. Не маю сумнівів, що Україну та ЄС за його лідерства чекає чимало нових звершень на користь миру, стабільності та процвітання", – зазначив Порошенко.

 

10.03.2017