Для підлітків запрацювали «Кіномайстерні» біля «Фабрики повидла».

 

У вівторок, 7 березня, на території біля арт-центру «Фабрика повидла» розпочалися майстерні з кіномистецтва для підлітків, із якими працюватиме професійна команда митців зі Швеції, Білорусі та України, пише Дивись.Інфо.

 

Майстер-класи триватимуть два тижні й завершаться презентацією 18 березня.

 

Проект «Кіномайстерня. Підзамче» має на меті відкрити цікаве і невідоме індустріального району Підзамче через призму сприйняття тутешніх підлітків. Діти зможуть стати героями, режисерами або операторами кіно, пізнати секрети звукорежисури або ж пройти практику акторської майстерності.

 

Викладачами «Кіномайстерні. Підзамче» стали Сибріґ Доктер (Швеція), Шіда Шахабі (Швеція), Сергій Петлюк (Україна), Катерина Радченко (Україна), Софія Садовская (Білорусь), Базіль (Білорусь).

 

У суботу, 18 березня, у приміщенні біля «Фабрики повидла» (вул. Механічна, 1) відбудеться презентація результатів тижневої роботи підлітків – інсталяції робіт, кіноперегляд та обговорення на тему позитивних змін у середовищі за допомогою культурної інтервенції.

 

Організаторами «Кіномайстерні. Підзамче» є шведська організація Lava Dancproduction, за підтримки Swedish Institute та Harald Binder Cultural Enterprises.

 

Арт-центр «Фабрика повидла» – мистецький простір, який постане на місці колишнього заводу. Тут втілюватимуть проекти у різних культурних напрямах, експонуватимуть сучасне мистецтво, аудіовізуальні інсталяції, надаватимуть майданчик для театральних та музичних виступів, лекцій та майстер-класів, влаштовуватимуть мистецькі резиденції.

10.03.2017