Конституційний суд Південної Кореї підтвердив імпічмент президентки.

У п'ятницю, 10 березня, південнокорейські судді винесли остаточний вирок про зміщення з посади Пак Кин Хе через корупційний скандал.

 

 

За імпічмент проголосували всі вісім суддів. Конституційний суд визнав провину Пак Кин Хе в тому, що вона дозволила своїй близькій подрузі і раднику Чхве Сун Сіль впливати на державну політику і покривала її корупційну діяльність.

 

Пак Кин Хе повинна найближчим часом звільнити резиденцію в центрі Сеула. Вона також втратить президентський імунітет від кримінального переслідування.

 

Згідно з Конституцією Республіки Кореї, дострокові президентські вибори пройдуть в країні упродовж 60 днів – повідомила південнокорейська інформаційна аґенція Yonhap News.

 

Нагадаємо, що Пак Кин Хе звинувачують e тому, що її подруга і радниця Чхве Сун Сіль використовувала свої дружні зв'язки і примушувала південнокорейські компанії до багатомільйонних пожертвувань нібито на користь благодійних організацій. Зокрема, як заявили південнокорейські слідчі, Пак Кин Хе разом із Чхве Сун Сіль отримували хабарі за допомогу віце-президентові компанії Samsung Лі Чже Йону у вирішенні ділових питань.

 

У результаті корупційного скандалу парламент Південної Кореї 9 грудня минулого року розпочав процедуру імпічменту глави держави і відсторонив президентку від посади. Остаточне рішення повинен був ухвалити Конституційний суд.  

10.03.2017