Комітет ЄП підтримав проект безвізового режиму для України.

 

Комітет Європарламенту із громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ затвердив проект законодавчої резолюції про внесення України до переліку третіх країн, громадянам яких скасовується візові вимоги.

 

Питання підтримала переважна більшість депутатів комітету (39 – "за" та 4 – "проти", один утримався), повідомляє "Укрінформ".

 

"Україна виконала всі критерії, визначені з боку ЄС. І вони є важливими для подальшого стабільного розвитку країни", – заявив на засіданні комітету депутат від Польщі Міхал Боні. Він нагадав, що на шляху до безвізового режиму українська сторона здійснила глибокі реформи у сфері безпеки кордонів, документів, утвердження фундаментальних прав.

 

Польський парламентарій привітав Україну із наближенням до остаточного скасування візового режиму з ЄС та висловив упевненість, що цей процес завершиться у червні.

 

Далі, згідно з затвердженою процедурою, проект рішення про скасування візового режиму для України Європарламент розгляне 5 квітня. Відтак рішення прийматиме Рада ЄС у травні.

 

Президент України Петро Порошенко привітав рішення комітету.

 

"Останній етап парламентської компетенції – розгляд рішення про безвізовий режим для українців на пленарній сесії Європейського парламенту на початку квітня. Доручив МЗС активізувати відповідну роботу для якнайшвидшого ухвалення позитивного вердикту ЄП. Після цього останнє слово в процесі візової лібералізації – за державами-членами ЄС. Сподіваюся на підтримку європейських столиць цього довгоочікуваного рішення", – прокоментував Порошенко на своїй сторінці у Facebook.

 

09.03.2017