США перекинули сухопутні війська до Сирії.

Це зроблено для підтримки наступу на місто Ракку, котру вважають столицею терористичної організації «Ісламська держава».

 

 

Зокрема у рамках підготовки повномасштабної операції зі звільнення сирійської Ракки від бойовиків ІДІЛ до Сирії перекинуто корпус морської піхоти Сполучених Штатів. Їх підтримуватиме важка артилерія. Про це в четвер, 9 березня, повідомила газети The Washington Post з покликом на джерело в американській адміністрації.

 

За даними джерела видання, гаубиці артилерійської батареї Збройних сил США дислоковані в одному з форпостів коаліції на півночі Сирії – повідомив телеканал ORF.

 

Окрім того, Вашингтон відрядить ще близько тисячі військовослужбовців для резерву в Кувейті, звідки їх за потреби перекидатимуть для подальших операцій проти бойовиків «Ісламської держави».

 

Операція зі звільнення Ракки почалася ще в травні 2016 року за підтримки авіації західної коаліції. Озброєний альянс сирійської опозиції і курдських формувань «Сили демократичної Сирії» з лютого 2017 року проводить третю фазу операції зі звільнення міста.

 

Корпус морської піхоти США поки що становить півтисячі осіб. Американські вояки передовсім координуватимуть дії сирійських повстанців й узгоджуватимуть їх із повітряними ударами військової авіації міжнародної коаліції. 

09.03.2017