Порошенко виступив за впровадження квот для української мови на телебаченні.

 

Президент України Петро Порошенко виступив із ініціативою запровадити на законодавчому рівні обов’язкову частку україномовного продукту на телебаченні.

 

Про це голова держави заявив під час виступу на церемонії вручення Національної премії України ім. Тараса Шевченка, інформує прес-служба АП.

 

Порошенко зазначив, що, незважаючи на спротив, реалізація закону про квоти для українського музичного продукту в ефірах національних радіостанцій дала позитивні результати і сприяла поширенню української музики.

 

"За рік від нашої останньої зустрічі завдяки ухваленому закону ми досягли суттєвих результатів у поширенні української пісні й української мови у радіоефірі. Пам’ятаєте, скільки було суперечностей, скільки атак? Але нічого – крок за кроком доля української мови в радіоефірі збільшується", – констатував президент. "Незабаром таку ж технологію я запропоную застосувати і до телебачення, де зараз присутність української мови є неприпустимо малою", – додав Порошенко.

 

Він нагадав, що влітку минулого року звертався до представників телевізійної індустрії із закликом самоорганізуватися в цьому питанні. "На жаль, не всі тоді мене почули – і, отже, своє слово зараз має сказати законодавець", – заявив голова держави, висловивши переконання, що роботу щодо розширення простору для національного культурного продукту обов’язково слід продовжувати.

 

09.03.2017