20 березня в Конгресі США почнуться публічні слухання про втручання Росії у вибори.

Їх проводитиме Комітет з розвідки Палати представників Конгресу.

 

                                                Девін Нуньєс

 

Як повідомив журналістів у середу, 8 березня, голова комітету Девін Нуньєс, на перші публічні слухання про вплив Кремля на минулорічні вибори президента Сполучених Штатів запросять колишніх і чинних керівників американських розвідслужб – подало радіо Voice of America.

 

Комітет запропонував виступити з публічними свідченнями директорові ФБР Джеймсу Комі, який опинився в центрі скандалу у зв'язку з його впливом на розслідування історії з електронною поштою Гілларі Клінтон. Також на слуханнях виступить директор Агентства національної безпеки Майк Роджерс, колишній директор ЦРУ Джон Бреннан, колишня виконувачка обов'язків генерального прокурора Саллі Єйтс і екс-директор національної розвідки Джеймс Клеппер. Нуньєс зазначив, що узгоджений законодавцями від обох партій список осіб, котрим запропоновано дати свідчення, може бути розширений або змінений за необхідності.

 

«Я хочу провести якомога більшу частину слухань у відкритому режимі. З огляду на серйозність звинувачень щодо всіх сторін, залучених у цю ситуацію, ми хочемо, щоби слухання були максимально публічними», – заявив Нуньєс журналістам.

 

Колишнього радника з національної безпеки Майкла Флінна запросили відвідати слухання, але не включили в список свідків. Загалом же участь запрошених осіб в слуханнях добровільна, вони не зобов'язані висловлюватися. Планується провести кілька таких публічних засідань.

 

Раніше американські спецслужби дійшли висновку, що Москва проводила «кампанію з метою вплинути на результати президентських виборів 8 листопада 2016 року в США, підірвати демократичний процес і зганьбити репутацію кандидатки від Демократичної партії Гілларі Клінтон».

08.03.2017