Антикорупційна прокуратура вимагатиме збільшення застави для Насірова.

 

Спеціалізована антикорупційна прокуратура оскаржуватиме рішення Солом'янського суду Києва про арешт голови Державної фіскальної служби Романа Насірова в апеляційній інстанції і вимагатиме збільшення розміру присудженої застави зі 100 млн грн до 2 млрд грн.

 

Про це йдеться у повідомленні прес-служби САП.

 

"У частині альтернативного запобіжного заходу – грошової застави – ми будемо притримуватися наших початкових вимог в 2 млрд грн для того, щоби розмір застави забезпечив виконання Романом Насіровим своїх процесуальних обов’язків", – прокоментував керівник антикорупційної прокуратури Назар Холодницький.

 

Очільник САП похвалив роботу своєї команди й висловив задоволення тим, що суд "належно оцінив наші докази щодо обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою Романа Насірова".

 

Холодницький поскаржився на публічні нападки на роботу антикорупційних органів в Україні й заявив, що ця кампанія має вигодоотримувачів.

 

Слідство вважає, що голова Державної фіскальної служби протягом ‎2015–2016 років, діючи в інтересах народного депутата України Олександра Онищенка, особисто прийняв низку безпідставних і незаконних рішень про розстрочення податкового боргу та зобов'язань для ТОВ "Фірма «Хас»", ТОВ "Карпатнадраінвест", ТОВ "Надра Геоцентр".

 

"Ці рішення були прийняті ним з порушенням визначеної законом процедури, а саме за відсутності належного обґрунтування та законних підстав, що спричинило державі підтверджену висновком експерта шкоду близько 2 млрд грн", – поінформували у прокуратурі.

 

07.03.2017