Ален Жюппе остаточно відмовився від участі у виборах.

Мер Бордо і колишній прем’єр-міністр Франції виступив у понеділок, шостого березня, з відповідною заявою.

 

 

Раніше передбачалося, що Жюппе може заступити офіційного кандидата в президенти Франції від партії «Республіканці» Франсуа Фійона, котрий стрімко втрачає рейтинг популярності через скандал щодо фіктивного працевлаштування його дружини й дітей парламентськими асистентами. Про це неодноразово просили Жюппе його партійні колеги – повідомило видання Neue Zürcher Zeitung.  

 

 «Я не в змозі сьогодні зібрати необхідну більшість навколо об'єднавчого проекту, ось чому я заявляю раз і назавжди, що не буду кандидатом у президенти республіки», – заявив Ален Жюппе, виступаючи перед журналістами на парадних сходах мерії Бордо.

 

У своїй промові Ален Жюппе нагадав, що він сам був під слідством за звинуваченням у виплаті фіктивних зарплат і хоча, як він спеціально наголосив, був повністю виправданий судом, не хоче піддавати своїх близьких новому випробуванню. 

 

Нині позиції Франсуа Фійона на президентських перегонах є доволі кепськими. Згідно з опитуванням Kantar Sofres OnePoint, проведеним для видання Le Figaro, вихід до другого туру для нього майже неможливий – зараз він може розраховувати тільки на 17% голосів у першому турі. Тим часом кандидатка від «Національного фронту» Марін Ле Пен продовжує утримувати лідерство за популярністю, насолоджуючись підтримкою у 27 відсотків. Незалежний кандидат-соціаліст Еммануель Макрон уже понад місяць посідає друге місце з 24% підтримки.

 

Ті ж соціологічні дослідження стверджують, що участь Ален Жюппе змогла б радикально зламати зазначену виборчу картину. Йому прогнозують 24,5% голосів підтримки, а також перемогу у другому турі в герці з Марін Ле Пен.

 

 

Нині ж Франсуа Фійон вийшов у лідери антирейтингів. Ще у лютому на запитання: «За кого б ви не проголосували?» – більшість французів (53%) відповідали, що за Марін Ле Пен. Тепер же 58 відсотків респондентів називають кандидата від «республіканців».

06.03.2017