На шахті «Степовій» є загроза нових обвалів, – урядовець.

 

Рятувальники й експерти наразі не можуть дістатися місця вибуху на шахті «Степова» на Львівщині через високий вміст метану в повітрі й загрози нових обвалів, розповів віце-прем'єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко за результатами засідання урядової комісії з розслідування причин аварії на шахті, повідомляє Укрінформ.

 

«Шахта зараз перебуває не в робочому стані, там знаходяться служби, які подають повітря, щоби провести дегазацію. Безпосередньо після того, як відбувся вибух, відбулися додаткові обвали, стан був покращений, але через добу за рахунок підтоплення цей стан погіршився. Зараз там додатково є ті умови, у яких практично рятувальники не можуть знаходитися. Прокачується повітря, щоби цю ситуацію покращити», — розповів урядовець.

 

Він додав, що нині вже розроблений план заходів, який має дати змогу рятувальникам і шахтарям потрапити безпосередньо до місця трагедії.

 

При цьому віце-прем'єр-міністр наголосив, що після трагедії на поверхню були підняті всі загиблі й постраждалі гірники, й на сьогодні людей там немає.

 

Геннадій Зубко проінформував, що завтра частина комісії з розслідування причин аварії на «Степовій» планує поїхати на місце трагедії, де поспілкується з потерпілими і сім'ями загиблих гірників.

 

Урядова комісія працюватиме протягом місяця, а потім надасть свої висновки Кабінету Міністрів. Засідання комісії протягом цього часу відбуватиметься щопонеділка.

 

Державна служба з питань праці також створила свою окрему комісію й проаналізує дотримання регламентних вимог безпеки праці на «Степовій».

 

Як повідомляв Z, вибух на шахті «Степова» на Сокальщині, що забрав життя 8-ми гірників, стався 2 березня.

06.03.2017