Конгрес розполовинив військову допомогу для України.

 

Посол України у США Валерій Чалий запевняє, що Конгрес не скорочував розміру військової допомоги Україні. З його слів, законопроект палати представників США, котрий передбачає виділення Україні $150 млн військової допомоги, охоплює лише частину із затверджених раніше $350 млн у бюджеті Пентагону.

 

Про це Чалий сказав у коментарі "Укрінформу".

 

"Існує бюджет 2017 року – чинний акт, у якому визначено $350 млн допомоги у 2017 бюджетному році. Далі приймаються акти щодо імплементації цього рішення. Те, що розглядається зараз, – це $150 млн, які надаватимуть до 1 жовтня поточного року", – пояснив дипломат. Решту коштів виділятимуть після 1 жовтня.

 

"Тобто ці $350 млн залишаються. Тому це – технічне питання, тут немає ніяких змін у підходах", – наголосив посол України.

 

Водночас Валерій Чалий звернув увагу на те, що крім допомоги з боку Пентагону, існує ще підтримка України за програмами Державного департаменту США. Ці ресурси також можуть витрачати частинами впродовж нинішнього та наступного років. "Усі цифри треба сприймати через розуміння процесів прийняття рішень у Сполучених Штатах. Що ж стосується цього випадку, занепокоєнь у нас поки що немає", – запевнив амбасадор.

 

06.03.2017