НАТО готується відбивати гібридні атаки Росії.

Про це заявив заступник командувача об'єднаними силами НАТО в Європі британський генерал Адріан Бредшоу.

 

 

Сер Бредшоу зазначив, що Північноатлантичному Альянсу необхідно активізувати протидію російським кібератакам, втручанню у вибори в західних країнах, пропаганді й політичній агітації – повідомило радіо BBC. «Адже всі ці дії створюють загрози для самого НАТО», – застеріг генерал.

 

За словами генерала, Заходу потрібна загальна стратегія, щоби протистояти цим загрозам. «Відповіддю на так звані гібридні методи ведення війни має стати гібридне стримування. Захід повинен відповісти, використовуючи всі інструменти, наявні в його розпорядженні, – економічні, політичні, дипломатичні, а також військові – для стримування російської агресії», – заявив Бредшоу. Як приклад він навів, зокрема, економічні санкції проти Росії.

 

«Окрім того, – вважає Бредшоу, – потрібно забезпечити російськомовне населення країн Балтії джерелами інформації, які репрезентують альтернативу російському державному телебаченню».

 

На зустрічі з журналістами Бредшоу висловив думку – агресивна поведінка Росії на міжнародній арені пояснюється тим, що президент Володимир Путін «захищає власну владу».

 

Водночас британський генерал оцінив імовірність військового зіткнення Росії і НАТО як низьку. Хоча зазначив: «Дуже невеликий ризик все ж залишається, й оскільки його наслідки можуть бути катастрофічними, то необхідно займатися цими проблемами». Ці ризики, на його думку, зросли через готовність російського керівництва використовувати «всі важелі держави» для досягнення своїх цілей.

03.03.2017