Уряд Франції виділить 650 тис. євро на рекультивацію та закриття полігону в Грибовичах.

 

Французький уряд ухвалив рішення про надання гранту в розмірі 650 тис. євро на повний пакет проектної документації щодо закриття та рекультивації Грибовицького сміттєзвалища, ідеться у відеозверненні міського голови Львова Андрія Садового.

 

«Наприкінці січня, в момент найжорсткішого блокування вивезення сміття зі Львова, я звернувся до міжнародних організацій та урядів іноземних країн з прохання про допомогу. Багато в чому саме завдяки міжнародному резонансу нам вдалося частково зняти блокаду та очистити місто. Сьогодні я хочу озвучити ще один ефект цього звернення.

 

Французький уряд ухвалив рішення про надання гранту в розмірі 650 тисяч євро на повний пакет проектної документації щодо закриття та рекультивації Грибовицького сміттєзвалища.

 

Всі роботи, відповідно до умов гранту, виконає французька компанія Еджіс, яка має досвід розробки проекту рекультивації та нагляду за роботами на одному з найбільших в Європі сміттєвих полігонів у Марселі», – сказав Андрій Садовий.

 

Водночас Андрій Садовий зазначив, що досі немає фінального погодження з боку Мінрегіонбуду щодо затвердження угоди з Європейським інвестиційним банком.

03.03.2017