У МОЗ говорять про 14 травмованих на шахті «Степова»: 2 – в реанімації.

 

У Міністерстві охорони здоров'я повідомили про 14 гірників, госпіталізованих із травмами до лікарні в Червонограді. Двоє людей – у важкому стані, вони в реанімації. 12 перебувають у стані середньої важкості.

 

Усього, як повідомляв Z, на аварійній ділянці горизонту на глибині 550 м під час вибуху перебували 34 гірники, вісім із них загинули.

 

Точну причину аварії поки що не встановили, тривають аварійно-рятувальні роботи.

 

Прес-секретар президента Святослав Цеголко повідомив, що Петро Порошенко розпорядився оголосити 3 березня днем жалоби за загиблими. Їхню пам'ять вшанують о 12 годині хвилиною мовчання.

 

На будинках державних установ приспустять прапор України. Також цього дня скасують розважальні заходи, зокрема змінять програми теле- і радіопередач.

 

Також Петро Порошенко доручив Кабміну провести перевірку всіх шахт у зв'язку з трагедією у Львівській області.

 

Глава МЗС Зігмар Габріель висловив готовність Німеччини допомогти у процесі ліквідації наслідків аварії на шахті на Львівщині. Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін під час спільної прес-конференції у Києві зі своїм німецьким колегою, повідомляє Укрінформ.

 

Як писав Z, трагедія сталась сьогодні, 2 березня, у селі Глухів на Сокальщині в шахті №10 «Степова». На місце події терміново вилетіли Володимир Гройсман, Михайло Чечоткін та Ігор Насалик.

02.03.2017