Гройсман, Насалик і Чечоткін вилетіли на шахту «Степова».

 

Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман скасував заплановані на сьогодні заходи і вилітає до Львівської області, де стався вибух на шахті у с. Глухів Сокальського району, повідомив прес-секретар прем’єр-міністра Дмитро Столярчук.

 

«Разом із прем’єр-міністром у Львівську області вилітають міністр енергетики України Ігор Насалик, голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін. Створено оперативний штаб для координації дій відповідних служб», – ідеться в повідомленні.

 

За фактом вибуху та обвалу породи на шахті «Степова» за процесуального керівництва Червоноградської місцевої прокуратури Сокальським відділенням поліції внесено відомості до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 272 КК України (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою). Подальше досудове розслідування прокуратурою Львівської області доручено проводити слідчому управлінню Нацполіції у Львівській області.

 

«Створено групу слідчих з числа досвідчених працівників поліції та групу досвідчених процесуальних керівників. Найближчим часом слідчими буде винесено постанови на призначення відповідних експертиз з метою встановлення дійсних обставин трагедії, причин та умов, що призвели до її виникнення, а також встановлення винних осіб», – повідомили в прокуратурі Львівщини.

 

На місці трагедії триває рятувальна операція. Постраждалих гірників доправили в лікарню Червонограду, щонайменше один з них перебуває у важкому стані і потребує госпіталізації у Львові.

 

Як повідомляв Z, сьогодні, 2 березня, унаслідок вибуху стався обвал породи на шахті №10 "Степова" у селі Глухів Сокальського району. У місці обвалу, за даними ДСНС, перебували 34 гірники. 8 – загинули, 6 – травмовані, доля ще 20 невідома.

02.03.2017