Експонати в Шевченківському гаю перебувають у критичному стані, – Валерій Веремчук.

 

У Львові експонати Музею архітектури і побуту імені Климентія Шептицького перебувають у критичному стані: близько 40% об’єктів стоять без даху, там падають крокви, прогнивають стелі, нищиться підлога.

 

Про це сьогодні, 2 березня, під час сесії Львівської міськради заявив депутат Валерій Веремчук, передає ІА ZIK.

 

Валерій Веремчук здивований, що міська влада замість приділити увагу збереженню унікальних експонатів музею, прокладає тут велодоріжки та планує звести «Візит-центр» за понад 10 млн грн.

 

«Близько 40% об’єктів "Шевченківського гаю" в жахливому стані: стоять без даху, падають крокви, прогнивають стелі, нищиться підлога, більша частина території неупорядкована. Ще 30 об’єктів за 20 років зникли під впливом часу та недогляду», – такі дані навів депутат, посилаючись на інформацію від колишнього директора музею.

 

«Тож про які візит-центри і ресторани за мільйони ми говоримо? Кажуть, що "Візит-центр" буде візиткою музею, але, зважаючи на стан експонатів, ми ризикуємо втратити візитку Львова», – обурився депутат.

 

За словами Валерія Веремчука, необхідно провести інвентаризацію об’єктів та розробити покроковий план дій для їх порятунку.

 

Міський голова Андрій Садовий заявив, що на музей потрібно виділяти більше коштів, аби його врятувати, і доручив своєму заступнику Андрієві Москаленку зайнятися цим питанням.

02.03.2017