10-й енергоблок ТЕС відремонтують за бюджетні кошти.

 

Учора, 1 березня, уряд схвалив зміни до проекту розпорядження від 8 вересня 2004 р. Ідеться про відповідність енергетики України до профільної директиви ЄС про обмеження викидів деяких забруднюючих речовин у повітря.

 

Відтак у розпорядженні йдеться про реконструкцію енергоблоків українських електростанцій за кошти бюджету, зокрема відремонтують 10-й енергоблок Бурштинської ТЕС, інформує прес-служба Міністерства енергетики.

 

«Розділом ІІ розпорядження передбачено завершення реалізації пілотного проекту з будівництва сіркоочисної установки на енергоблоці №2 Трипільської ТЕС, та будівництво сіркоочисної установки на енергоблоці №1 Зміївської ТЕС ПАТ «Центренерго».

 

Також розпорядження дозволить завершити реалізацію проектів реконструкції енергоблоків: №1 Трипільської ТЕС, №1 Зміївської ТЕС, №1 Криворізької ТЕС, №6 та №7 Слов’янської ТЕС, №10 Бурштинської ТЕС.

 

Реалізація проектів дозволить збільшити період експлуатації енергоблоків на 15-20 років, підвищити їх ефективність на 6-10%, а також забезпечити відповідність функціонування енергоблоків теплових електростанцій вимогам Європейської мережі системних операторів передачі (ENTSO-E)», – ідеться в повідоменні.

 

Бурштинська ТЕС належить до холдингу олігарха Ріната Ахметова.

02.03.2017