"Нафтогаз" приєднався до польського позову проти газопроводу OPAL.

 

Національна компанія "Нафтогаз України" звернулася до Загального суду Європейського суду справедливості із запитом про долучення до справи за позовом компанії PGNiG Supply&Trading (Polskie Górnictwo Naftowe i Gazownictwo), котра оскаржує рішення Європейської комісії від 28 жовтня 2016 року, завдяки якому "Газпром" отримав змогу значно збільшити використання потужностей газопроводу OPAL для нарощування "прокачки" газу "Північним потоком".

 

Про це йдеться у повідомленні "Нафтогазу".

 

Згідно зі статутом Європейського суду справедливості, юридична особа може долучитися до справи, якщо вона зможе довести інтерес у результаті справи, представленої на розгляд суду.

 

"Нафтогаз" надіслав такий запит... вказавши потенційні негативні наслідки рішення Єврокомісії для компанії, якими є зменшення обсягів транзиту природного газу територією України, загроза безпеки постачання природного газу в Україну через припинення газових потоків з Польщі, погіршення конкурентної позиції "Нафтогазу", неочікувана зміна регуляторних та ринкових умов діяльності компанії", – пояснили в НАКу.

 

Долучення "Нафтогазу" до справи за позовом PGNiG ST дозволить українській компанії представити додаткові аргументи у справі, а також отримати офіційний доступ до матеріалів справи, коментує "Нафтогаз".

 

02.03.2017