Велика Британія і Польща пропонують Україні новий формат переговорів щодо Донбасу.

 

Міністри закордонних справ Великої Британії і Польщі пропонують українській стороні обговорити новий формат переговорів щодо врегулювання конфлікту на Донбасі.

 

Про це на брифінгу в Києві заявив міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський, повідомляє "Укрінформ".

 

"Ми оцінили результати імплементації мінських угод і роботи "нормандського формату". Вони важливі, але не призвели до остаточного врегулювання конфлікту, тож ми привезли пропозицію обговорити можливість відкрити дискусію про новий формат і нові рішення", – сказав Ващиковський.

 

Польський міністр додав – це лише пропозиції, а остаточне рішення про те, який шлях врегулювання конфлікту з Росією є найкращим, ухвалюватиме українська влада.

 

Натомість міністр закордонних справ України Павло Клімкін зазначив, що "коли троє друзів збираються разом, це не обов'язково формальний початок нового формату, але це обов'язково початок нових спільних зусиль".

 

Державний секретар у закордонних справах і справах Співдружності Сполученого Королівства Великої Британії і Північної Ірландії Борис Джонсон заявив – Росію мусить спіткати покарання за агресію, яку вона вчинила в Україні.

 

"Ми всі єдині в тому, що треба російську агресію припинити. Не можна допустити, щоби Росія залишилася непокараною за те, що вона зробила. Треба докласти всіх зусиль, аби стримати агресію", – сказав дипломат.

 

Джонсон також запевнив, що Британія і Польща й надалі підтримуватимуть нашу державу на міжнародній арені. "Ми, Польща і Велика Британія, стоїмо як один у підтримці України з цілої низки різних дуже важливих питань", – наголосив Джонсон.

 

Водночас він зауважив, що найкращим аргументом для тих, хто сумнівається, підтримувати Україну чи ні, буде прогрес і успіх нашої держави у різних сферах.

 

"Маю відзначити, що Україна таки демонструє прогрес – ви досягли певних успіхів, економіка починає вже повертатися на належні рейки, і саме це можна показати людям, і саме цим можна їх заохотити підтримувати свій уряд", – сказав Джонсон, звертаючись до прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

 

 

01.03.2017