Марін Ле Пен реально загрожує позбавлення парламентського імунітету.

На сесії Європейського Парламенту, яка пройде в четвер, 2 березня, в Страсбурзі, відбудеться голосування щодо позбавлення лідерки правоекстремістській французької партії «Народний фронт», кандидатки в президенти, депутатської недоторканності.

 

 

Комітет із юридичних питань Європарламенту у вівторок, 28 лютого, більшістю голосів вже схвалив рішення про зняття парламентського імунітету з євродепутатки Марін Ле Пен. Підставою для такого карного заходу стало те, що в грудні 2015 року лідерка «Народного фронту» розмістила в своєму Twitter знимки актів насильства терористичного угруповання «Ісламська держава». Серед них були зображення страти американського журналіста Джеймса Фоулі. Після полеміки, викликаної цими твіттами, Марін Ле Пен була змушена видалити їх зі своєї сторінки.

 

Тепер це рішення має бути затверджене на пленарній сесії Європарламенту, а на сесіях зазвичай підтримують рішення профільних комітетів – повідомило французьке видання Le Monde.

 

Запит про зняття депутатського імунітету був надіслала до секретаріату Європарламенту французька прокуратура. Як тепер стало відомо, прокуратура міста Нанта розпочала щодо Ле Пен розслідування за вказаним звинуваченням ще рік тому. Питання про зняття недоторканності виникло тоді, коли лідерка «Народного фронту» скористалася імунітетом для відмови з'явитися за викликом прокуратури.

 

Якщо Європарламент проголосує за зняття депутатської недоторканності з Марін Ле Пен за звинуваченнями в поширенні зображень актів насильства, то це не означатиме, що скасування торкнеться інших справ, порушених проти неї. Нагадаємо – Ле Пен також звинувачують у тому, що вона призначала співробітників своєї партії парламентськими асистентами і незаслужено виплачувала їм зарплатню з бюджету Європарламенту. 

01.03.2017