Штаб: На фронті – "значна ескалація".

 

Минулої доби бойовики майже вдвічі збільшили кількість обстрілів позицій українських військовиків у зоні проведення АТО.

 

Про це поінформував речник Міністерства оборони України Андрій Лисенко, повідомляє "Укрінформ".

 

"Остання доба зими відзначилася значною ескалацією на фронті. Кількість обстрілів на фронті склала 117, що майже вдвічі більше за середньодобовий показник. З початку року цей показник становить 62 обстріли", – сказав Лисенко і додав, що бойовики використовували весь спектр озброєння, за винятком реактивної артилерії, обстрілюючи українські позиції.

 

Коментуючи причини ескалації, речник МОУ сказав: "Згідно з повідомленнями нашої розвідки, останніми днями до лав бойовиків приєдналися і підрозділи Головного управління розвідки генерального штабу ЗС РФ. Також це можна пов'язувати з 61-м гуманітарним конвоєм, який зайшов учора на територію України. Так звана влада "ДНР" та "ЛНР" оголосила ультиматум у зв'язку з блокадою територій і шляхів на неконтрольовану територію Донбасу", – пояснив Лисенко.

 

Згідно з повідомленням прес-центру штабу АТО, минулої доби загинуло двоє українських військовиків, двох поранено, один травмований.

 

01.03.2017