Ілон Маск оголосив про намір відправляти туристів до Місяця.

За словами засновника і керівника компанії SpaceX, перша місячна екскурсія може відбутися вже 2018 року.  

 

 

Про свої плани Маск повідомив під час телефонної прес-конференції для невеликого кола журналістів. За його словами, двоє потенційних кандидатів самі звернулися в компанію SpaceX зі запитанням, чи є можливість відправити їх у тижневу подорож, в ході якої корабель злітає до Місяця, зробить виток навколо нього і повернеться на Землю.

 

У компанії оголосили – запуск може відбутися вже наприкінці 2018 року. Планують, що політ буде проходити в автоматичному режимі, хоча для його здійснення туристам доведеться пройти тренування на випадок непередбачених обставин. 

 

При цьому Маск не уточнив, у яку суму обійдеться ця космічна прогулянка, зазначивши лишень, що приватні особи, які побажали здійснити космічний політ як туристи, вже зробили «значні фінансові внески». Він такж відмовився назвати імена двох майбутніх космічних туристів, сказавши лише, що вони знайомі між собою і що «це не хтось з Голлівуду». «Уже цього року вони пройдуть необхідну медичну перевірку, після чого почнеться підготовка до польоту», – повідомив Маск.

 

За його словами, космічний корабель Dragon для цієї подорожі вже проходить випробування і цього року зробить, як передбачається, перший непілотований політ. «Ця програма – можливість для людства повернутися в далекий космос вперше за останні 45 років», – вважає Ілон Маск. Він визнав, що політ до Місяця – це ризикована справа, але запевнив, що майбутні туристи повністю усвідомлюють, на що вони йдуть.

28.02.2017