Гройсман підтримав ліквідацію фінансової поліції.

 

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман підтримав скасування інституту фінансової поліції в Україні.

 

Про це Гройсман заявив на нараді з питань утворення нового органу протидії фінансовим злочинам, повідомляє "Урядовий портал".

 

Прем'єр обурився, що сьогодні до бізнесу може нагодитися будь-який правоохоронний орган.

 

"Логіка [реформи] наступна: ліквідувати ці функції щодо роботи із бізнесом, щодо фінансових питань в СБУ і в МВС, і ліквідувати податкову міліцію. Водночас створити один орган, який буде професійно займатися цією діяльністю – таким чином мінімізувати зловживання і підвищити ефективність роботи щодо розслідування фінансових махінацій", – сказав голова уряду.

 

Володимир Гройсман виступив за те, щоб "створювати належні умови, які дадуть можливість бізнесу відчути, з одного боку, якісні взаємодії із правоохоронною системою,  а з іншого боку, побудувати систему контролю, але не з точки зору зловживань".

 

"Радянську систему треба просто залишити в минулому. Нам з вами треба побудувати нормальну модель: і захистити економіку держави, і захистити нашу державу", – закликав Гройсман.

 

У нараді узяли участь перший віце-прем'єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів, міністр фінансів Олександр Данилюк, міністр юстиції Павло Петренко, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, керівники ГПУ, СБУ та ДФС.

 

27.02.2017