У прокат вийшов канадський фільм про Голодомор 1932-33 років.

 

Сьогодні, 23 лютого, у Львові вийшов у прокат канадський кінофільм про історію кохання в розпал українського Голодомору 1932-1933 років, передає Дивись.Інфо.

 

Фільм відомий також під робочою назвою «Врожай диявола» (англ. Devil’s Harvest) і є першою англомовною художньою кінокартиною про Голодомор та має започаткувати серію фільмів про ідентичність України.

 

Події розгортаються у період Голодомору 1932-1933 років. Головний герой фільму Юрій (Макс Айронс) провадить звичне життя українського хлопця. Він закоханий в Наталку (Саманта Баркс) і мріє створити з нею міцну сім’ю. Та його мріям не судилося здійснитися. Людиноненависницький радянський режим влаштовує голод. Населення у селах опиняється на межі вимирання. Чоловіки, у жилах яких тече козацька кров, не в силах сидіти склавши руки та чекати смерті. Організовуються осередки спротиву, мета яких – перебороти безжальну систему.

 

Над картиною канадського виробництва працювала багатонаціональна команда. Серед акторів – британці, канадці та українці. Режисерське крісло посів Джордж Менделюк з Німеччини.

 

Завтра, 24 лютого, у Львові відомий канадський меценат українського походження Ігор Ігнатович презентуватиме прем’єрний показ продюсованого ним фільму «Гіркі жнива».

23.02.2017