Янукович не визнає свого авторства щодо листа до Путіна про введення військ.

 

Колишній президент України Віктор Янукович стверджує, що не звертався до Володимира Путіна з проханням про введення військ в Україну.

 

Про це Янукович заявив у інтерв'ю журналістам, котре цитує tass.ru.

 

"Я не просив вводити війська в Україну. Це не так", – сказав Янукович.

 

Горе-президент стверджує, що жодного листа на цю тему до президента Росії Володимира Путіна не було. "Це не лист, а заява, по-перше. По-друге, є закони. Я не зраджував своєму народові, я намагався свій народ захистити і зробити це у рамках своїх повноважень", – каже Янукович.

 

Він додав, що основною метою було "стримати банди нелеґалів, котрі не підпорядковувались нікому і почали знищувати людей на Донбасі" (нагадаємо, що Антитерористична операція розпочалася на Донбасі аж у квітні – більш як через місяць після появи Януковичевого звернення, – примітка Z). "Ото була моя мета. Вона, може, була емоційною, та я шукав способів захисту для людей", – виправдовується Янукович.

 

17 січня 2017 року генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив про те, що секретаріат Організації Об'єднаних Націй передав українській стороні копію звернення президента-самозванця Віктора Януковича до Росії з закликом ввести війська в Україну. Цей документ датований 1 березня 2014 року – а 3 березня цим документом на засіданні Радбезу ООН вимахував представник РФ Віталій Чуркін на виправдання дій Кремля у Криму.

 

ГПУ отримала документ через постійне представництво України при ООН. "Всі отримані українським слідством матеріали визнані ООН офіційними документами, які надала РФ", – коментував Луценко. "Слідство військової прокуратури отримало беззаперечні документальні докази держзради Януковича", – підсумував генпрокурор.

 

20 лютого посол Росії при ООН Віталій Чуркін помер.

 

22.02.2017