У Росії звинувачують американських журналістів у смерті Віталія Чуркіна.

 

Принаймні таку версію загибелі представника Росії в ООН висловила газета «Комсомольськая правда» з покликом на російських чиновників з МЗС.

 

 

У статті «Віталія Чуркіна могли довести до інфаркту американські журналісти» в російській газеті наводиться, зокрема, як приклад реакція Чуркіна на публікації у виданні BuzzFeed.

 

«Віталій Іванович в останні кілька днів не раз з обуренням відгукувався про статті, опубліковані на порталі BuzzFeed, який, з одного боку, не володіє високим рівнем авторитету і довіри, але з іншого, завдяки манері подачі своїх матеріалів користується великою популярністю в світовому медіа-просторі», – читаємо у на шпальтах «КП».

 

Зокрема російське видання обурюється статтею під назвою «Дивна смерть російського дипломата, або Хто пробив його голову в день виборів?», опублікованою на BuzzFeed 15 лютого. Журналістка Алі Воткінс провела власне розслідування і з'ясувала, що смерть коменданта російського Генконсульства в Нью-Йорку Сергія Кривова «стала фіналом операції російських спецслужб із втручання у вибори в США».

 

«Комсомольська правда», покликаючись на свої джерела в постпредстві Російської Федерації при ООН, стверджує, що ця та схожі публікації «позначилися на самопочутті дипломата, який весь час перебував на передовій протистояння Росії і Заходу». Тож урешті-решт Віталій Чуркін помер від серцевого нападу на робочому місці.

 

Нагадаємо, ввечері 20 лютого представник Росії в ООН Віталій Чуркін раптово помер у Нью-Йорку за день до свого 65-річчя. Однією з найбільш ймовірних причин смерті американські ЗМІ називають серцевий напад.

21.02.2017