Українці вшановують пам’ять Героїв Небесної сотні.

 

Сьогодні, 20 лютого, галичани вшановують пам’ять Героїв Небесної сотні, які загинули або отримали смертельні поранення від снайперів 20 лютого 2014 року під час подій Революції Гідності.

 

У Львові близько тисячі студентів Львівського національного університету ім. Івана Франка на вшанування пам’яті загиблих пройшли тихою ходою від університету до пам’ятника Тарасові Шевченку, де відбулась молитва за полеглими, пише Дивись.Інфо.

 

В Івано-Франківську у Прикарпатському національному університеті відбулося віче пам’яті героїв Небесної сотні. Загиблих вшанували хвилиною мовчання, а до пам’ятника Роману Гурику – одному з наймолодших героїв – поклали квіти. Отці відправили панахиду за героїв Майдану, інформує Репортер.

 

Також у Меморіальному сквері відслужили панахиду в пам’ять про Романа Гурика та всіх героїв Небесної сотні. Представники влади поклали квіти до могил загиблих героїв.

 

Згадували Героїв Небесної сотні і в Тернополі. Про це на своїй сторінці у FB написав міський голова Сергій Надал. Так, учні ЗОШ № 18 разом із керівництвом міста вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності, зокрема тернополян Олександра Капіноса, Устима Голоднюка, Назара Войтовича, Василя Мойсея, Ігоря Костенка і Тараса Слободяна.

20.02.2017