Муженко повідомив іноземним аташе про загострення на Донбасі.

 

Начальник Генерального штабу – головнокомандувач Збройних сил України Віктор Муженко заявив на зустрічі з військовими аташе іноземних держав, що ситуація в зоні проведення антитерористичної операції загострилася і українські військові мають дозвіл адекватно реагувати на провокації противника.

 

Про це повідомляє аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

"Із позавчорашнього дня ми спостерігаємо збільшення кількості мінометних обстрілів, обстрілів із гармат, також застосування танків. Зокрема, останні противник застосовував учора по населеному пункту Авдіївка", – поінформував Муженко.

 

"Підрозділи, які виконують завдання в зоні АТО, мають право адекватно реагувати на всі ті порушення, які мають місце в зоні проведення операції. У повноваженнях командирів – приймати рішення у відповідь на ті чи інші дії противника", – наголосив Муженко, додавши, що "вогонь у відповідь з нашого боку у декілька разів менший, ніж із боку противника", і переважно дії противника "мають неорганізований характер".

 

Муженко повідомив, то протягом минулої доби внаслідок обстрілів, зокрема й танкових, у районі Авдіївки загинуло троє українських військовиків, а десятеро зазнали поранень; також загинув один мирний мешканець, а двоє отримали поранення.

 

"Бойові втрати Збройних сил України за цей період (від початку російської агресії, – Z) становили 2197 осіб загиблими та близько 8 тис. – пораненими", – заявив Муженко.

 

17.02.2017