У США відбувся допрем'єрний показ фільму "Гіркі жнива".

 

У Сполучених Штатах відбувся перший спеціальний передпрем’єрний показ художнього фільму про Голодомор 1932-33 років в Україні "Гіркі жнива" (режисер – Джордж Менделюк).

 

Про це повідомляє посольство України у США.

 

Посол України Валерій Чалий у своєму зверненні до глядачів – представників американських урядових установ та законодавчої влади, політологічних центрів та неурядових організацій – наголосив, що є чіткі паралелі між варварської політикою радянської влади, спрямованою на підкорення українського народу, та сучасною російською агресією проти України.

 

Чалий подякував знімальній команді кінофільму та, зокрема режисеру і продюсеру Джорджу Менделюку та продюсеру Ієну Ігнатловичу "за безпрецедентний творчий проект із донесення до міжнародної спільноти правди про цей акт геноциду".

 

До організації показу долучилися The Aspen Institute та The Aspen Institute Kyiv (на презентації була присутня Наталія Яресько), Mercury, Roadside Attractions та United States Institute of Peace (виконавчий віце-президент інституту Вільям Тейлор брав участь у панельній дискусії по завершенні кінопоказу).

 

У широкий прокат в США та Україні фільм "Гіркі жнива" виходить наступного тижня, а згодом його зможуть побачити глядачі у щонайменше ще 43 країнах.

 

17.02.2017