Львів'янам покажуть виставу «Том на фермі» за п’єсою канадського драматурга.

 

«Дикий театр», Львівський театр імені Лесі Українки та «Мистецький Арсенал» представляють спільний проект: вперше в Україні, вистава за п’єсою знаменитого канадського драматурга та сценариста Мішеля Марка Бушара «Том на фермі», інформує Громадський простір.

 

Постановку вистави здійснив український драматург і режисер Павло Ар’є.

 

Актори: Юрій Кулініч, Роб Фельдман, Сергій Медведєв, Андрій Сидоренко, Тетяна Фролова, Оксана Борбат.

 

Мішель Марк Бушар і автор перекладу Ростислав Нємцев відвідають прем’єрні покази в Україні та візьмуть участь у заходах і обговоренні.

 

Торік видавництво Анетти Антоненко видало книгу «Том на фермі» з українським перекладом. Це дало змогу взятися за першу в Україні театральну інтерпретацію скандальної п’єси, що порушує питання рівності, одностатевого кохання та фатальної сили соціальних стереотипів.

 

Постановка п’єси Бушара, одного з найактивніших поборювачів за толерантність і рівність у Квебеку, – новий формат відповіді на проблеми ЛГБТ в Україні. У рамках проекту також відбудеться презентація книги, обговорення вистави та круглий стіл на тему «ЛГБТ і культура: агресія «інших» чи парадокс вимушеного сприйняття».

 

«Вистава може травмувати і обурити, не рекомендована до перегляду людям з хиткою психікою і молодшим за 18 років», – зазначили організатори.

16.02.2017