Уряд доручає головам ОДА підготувати графіки споживання електроенергії.

 

Кабінет міністрів України у четвер доручить головам обласних державних адміністрацій спільно з обленерго та промисловими підприємствами розробити план-графік споживання електроенергії з метою зменшення її використання у пікові години навантаження.

 

Про це заявив віце-прем'єр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко по завершенні засідання уряду у середу, інформує аґенція "Інтерфакс-Україна".

 

З його слів, згідно з протоколом засідання антикризового енергетичного штабу, найбільші промислові області – Дніпропетровська, Київська, Полтавська, Сумська і Чернігівська – вже відбули засідання штабів із надзвичайних ситуацій для того, щоб ще раз переглянути погодинні графіки навантаження і оцінити генерувальні потужності в цих областях.

 

"Але це не стосується лише промислових регіонів, це стосується всіх областей, які сьогодні споживають електроенергію. Тому у четвер будуть надані відповідні рекомендації, яким чином переглянути режим і як забезпечити споживання в пікові години навантаження", – додав Зубко.

 

16.02.2017