Кабмін запровадив надзвичайний стан для енергетики.

 

Кабінет міністрів України на позачерговому засіданні прийняв рішення про запровадження надзвичайного стану на ринку електроенергії, який передбачає скорочення споживання дефіцитного вугілля антрацитної групи при забезпеченні повної стабільності роботи енергосистеми країни.

 

Про це повідомляє аґенція УНІАН.

 

"Ми робитимемо все, і зараз вводимо ці заходи, для того щоб не допустити або мінімізувати будь-які відключення... Ми керуватимемо системою таким чином, щоб мінімізувати будь-які негативні наслідки для громадян України", – сказав після прийняття рішення прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

 

"Хочу підкреслити, що відключення відбуватимуться лише у крайніх випадках і ми будемо заздалегідь про це інформувати. Зараз питання так не стоїть", – зауважив голова уряду.

 

Також Гройсман вдався до жорсткішої риторики, характеризуючи ініціаторів блокади, котра зумовила дефіцит антрацитового вугілля. "Я вважаю, що блокада сьогодні – це злочин, саме в частині вугілля... Блокада призведе до зупинки металургійних підприємств у країні. У металургійному комплексі працює 300 тис. осіб... Інакше як підрив економіки це назвати неможливо", – сказав прем'єр.

 

"Я закликаю всіх тих, які блокують, розблокувати тільки постачання вугілля", – додав голова уряду.

 

15.02.2017