Депутати вимагають забрати в олігархів, зокрема в Ахметова, надбання українців.

 

Львівська облрада ухвалила заяву щодо заборони приватизації стратегічних підприємств та реприватизації майна незаконно проданих підприємств. Відповідне рішення ухвалене вчора, 14 лютого, інформує ЗіК.

 

«Згубні наслідки відкритого «дерибану» надбань багатьох поколінь українців, на жаль, не є аргументом для нинішньої влади, яка на догоду олігархам знову форсує приватизаційні процеси. Водночас, очевидно, що нинішні олігархічно-промислові групи злочинним шляхом заволоділи більшістю стратегічних об’єктів в Україні», – ідеться у заяві.

 

Депутати зазначають, що «Укртелеком», що належить олігархові Ринату Ахметову, свого часу було приватизовано за безцінь.

 

«Сьогодні є всі підстави, щоби повернути «Укртелеком» державі. Проте, ця операція, як і решта великих приватизаційних оборудок режиму Януковича, досі не скасована у судовому порядку», – зазначено в документі.

 

Депутати Львівської облради вимагають від чинної влади відмовитися від спроб приватизувати прибуткові державні підприємства та підприємства, які мають стратегічне значення для держави. Також вимагають повернути у державну власність стратегічні підприємства – виробники електричної та теплової енергії, обленерго, облгази, водоканали.

15.02.2017