Війська cирійської опозиції відбили в ІДІЛ місто Ель-Баб.

Успішному наступу загонів Вільної сирійської армії посприяла підтримка з повітря турецької авіації.  

 

 

Як повідомила базована в Лондоні Сирійська наглядова рада з прав людини (SOHR), завдяки підтримці ВПС Туреччини, сирійським повстанцям вдалося взяти під контроль західні окраїни міста, розташованого на північний схід від Алеппо.

 

Водночас турецькі військовики намагаються просунутися вперед на південно-західному напрямку, поблизу дорожньої розв'язки між містами Тадефом і Ель-Бабом. Після встановлення цілковитого контролю над вказаним районом турецькі війська в рамках операції «Щит Євфрату» мають намір продовжити наступ на контрольоване «Ісламською державою» місто Мюнбіч, а також – на південь у район Аазаз.

 

Турецька інформаційна агенція Anadolu з покликом на свої джерела повідомила, що на контрольованій Росією авіабазі «Хмеймім» у провінції Лазкійе відбулася зустріч представників російського командування, сирійського режиму Башара Асада і терористичних угруповань, які діють у спілці з сирійськими урядовими військами. Ця зустріч стала наслідком військових успіхів турецької армії та сирійської опозиції. На ній обговорювалися нагальні заходи зі стримування наступу.

 

 Антитерористична операція за участі турецької армії під назвою «Щит Євфрату» триває на півночі Сирії з 24 серпня минулого року. Загалом від її початку турецьким військовикам та їхнім союзникам вдалося встановити контроль над територію площею 1880 квадратних кілометрів, на якій розташовані 228 населених пункти.

12.02.2017