Президент урочисто відкрив лікарняний корпус, що будували 35 років.

 

Сьогодні, 10 лютого, Президент Петро Порошенко перебуває з візитом в Івано-Франківській області. Він взяв участь у відкритті поліклінічного корпусу Коломийської районної лікарні, як повідомляв Z. Потому Глава держави взяв участь у відкритті нового корпусу лікарні в Галичі, що його почали будувати 35 років тому, пише Бліц-Інфо.

 

«На Прикарпатті лікарень і поліклінік не відкривали дуже давно. Цю почали будувати ще за часів Брежнєва. Добудувати її обіцяли всі президенти і тільки зараз, в такий важкий час для української держави ми це зробили», - заявив Петро Порошенко.

 

Глава держави передав головному лікарю сертифікат на обладнання для ургентної лаболаторії і запевнив, що це не показуха – закупівлю нового обладнання для лікарні профінансують.

 

Будівництво лікарні розпочато у 1982 році. В 1990-1993 роках збудовано господарське приміщення, котельня, патанатомічний корпус, у 1998 році здано в експлуатацію поліклініку на 360 відвідувань, а у 2004-му – дитячо-терапевтичний корпус на 65 ліжок.

 

Сьогодні відкрили тільки головний корпус. Проте необхідно ще завершити будівництво І пускового комплексу хірургічного корпусу потужністю 73 ліжко/місць, що розпочато у 1982 році. Це дасть можливість перенести хірургічне, урологічне, травматологічне, офтальмологічне, неврологічне, акушерсько-гінекологічне відділення, які на сьогодні знаходяться в старих приміщеннях, що не відповідають санітарно-технічним нормам.

 

Також нині Президент передав рятувальникам в Івано-Франківську ключі від 4-х спецавтомобілів, передає Укрінформ.

 

Ще сьогодні Петро Порошенко має провести нараду з керівниками західних областей України.

10.02.2017