Кінотеатр в Стрийському парку пропонують перетворити на футуристичний мистецький центр.

 

Група «Поверніть нам «Львів» презентувала проект, яким пропонується перетворити радянську будівлю кінотеатру в Стрийському парку Львова на футуристичний інтерактивний центр для дітей та підлітків, розповів один з авторів проекту, директор Львівського Палацу мистецтв Юрій Гнатковський, пише Львівська газета.

 

Рік тому був оголошений конкурс проектів на найкращу Концепцію функціонування кінотеатру «Львів». Спочатку обрали 5 проектів, з них – 3, а нині ж обговорюють один спільний проект глобального перетворення старого кінотеатру.

 

Як розповів Юрій Гнатковський, згідно з проектом, на першому поверсі (партер) розміщуватимуться кінозал-трансформер з інтерактивними мобільними інсталяціями, зона кас і сувенірних кіосків, а також зона громадського харчування.

 

За задумом авторів проекту, всередині центрального залу буде розміщено мобільний амфітеатр, а зверху – сферичний екран. Цей кінозал трансформуватиметься в інтерактивний ігровий зал із різними темами експозицій.

 

На другому поверсі натомість пропонують облаштувати малий кінозал, де показуватимуть лише українське кіно, а також зали майстер-класів та індивідуальних занять, студію та радіостанцію.

 

На зеленому даху будівлі хочуть створити ігрову зону та планетарій 3D. Автори відштовхувались від ідеє парку Люка Бессона Futuroscope, що у Франції.

 

«Ми представляємо наш проект публічно, для того, аби люди ознайомились і сказали, чи він їм потрібен, чи не потрібен», – прокоментував Юрій Гнатковський.

 

За попередніми підрахунками, загальна вартість такого проекту становить приблизно $2 млн. На ремонтні роботи (заміну підлоги, водоізоляція, термоізоляція, облаштування вентиляційної системи опалення, підсилення дахових конструкцій, прокладання комунікаційних мереж) потрібно приблизно $900 тис. Облаштування сферичного кінозалу коштує близько $500 тис. Експозиція та технічне забезпечення — $150-415 тис. Облаштування інтерактивного ресторану — $150 тис.

 

Джерелами фінансування, згідно з представленою презентацією, мають бути міжнародні фонди, приватні інвестори та місцевий бюджет. Окупність проекту – 5-7 років.

10.02.2017