Комісія облради хоче залишити Юрія Гнатковського директором «Палацу мистецтв».

Конкурсна комісія обрала директором комунального закладу Львівської обласної ради «Львівський палац мистецтв» Юрія Гнатковського, який зараз виконує обов’язки очільника установи, розповіла директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської ОДА Христина Береговська, повідомили в прес-службі ЛОДА.

 

Сьогодні, 16 травня, комісія заслухала трьох кандидатів із чотирьох, які подавали документи на конкурс. Ними були Ігор Гавришкевич, який до 2012 року був директором музею-заповідника «Личаківський цвинтар», Семен Козак, який працював завідувачем відділу культури Новороздільської міськради, та виконувач обов’язків директора «Палацу мистецтв» Юрій Гнатковський.

 

Юрій Гнатковський розповів, що зараз у палаці щороку відбувається 225 різноманітних подій, серед яких 28 комерційних, 195 мистецьких. Однак коштів, які заробляє установа, недостатньо для нормального функціонування.

 

На думку Юрія Гнатковського, Львівський палац мистецтв повинен бути комунікатором, який проводить пленери за кордоном, презентує там українське мистецтво, і водночас презентує тут мистецтво з інших країн. Серед ідей кандидата – створення мультимедійного центру, студії творчого дозвілля для малечі.

 

Доповіді кандидатів конкурсна комісія обговорила за закритими дверима, а після того відбулося голосування.

 

«Шість голосів було за Гнатковського і три за Гавришкевича. Кожен мав свою позицію. Обговорення було дуже пекельне. Кожен член комісії мав великі зауваження до пана Гнатковського і до презентації двох інших кандидатів», – розповіла Христина Береговська.

 

За рішення комісії повинні проголосувати депутати облради під час засідання сесії ЛОР 31 травня.

16.05.2016