Росія нагородила творців фільму, що знімався на українські гроші.

 

Російський уряд нагородив державними преміями творців українсько-російського фільму "Незламна", котрий ішов у російському прокаті з назвою "Битва за Севастополь", – режисера, продюсера та акторів.

 

Про це повідомляє "Укрінформ" з покликом на постанову, підписану прем'єр-міністром Дмитром Медведєвим.

 

"Присудити премії уряду Російської Федерації 2016 року в галузі культури... г) Василькову Олегу Маратовичу, акторові, Мокрицькому Сергію Євгеновичу, режисерові-постановнику, Мокрицкій Наталії Віталіївні, продюсеру, Пересільд Юлії Сергіївні, актрисі, Тарасову Микиті Борисовичу, акторові – за створення художнього фільму "Битва за Севастополь", – ідеться у документі.

 

Стрічка "Незламна" розповідає про жінку-снайпера часів Другої світової війни лейтенанта Людмилу Павличенко. Продакшн фільму розпочався у 2012 році, а в 2013-му Державна аґенція України з питань кіно виділила на кіно бюджетні кошти. "Незламна" вийшла на екрани у квітні 2015 року, на другий рік після початку російської збройної аґресії проти України. Організатори пишалися тим, що в Україні та в Росії продемонстрували однакові версії.

 

Оглядач "Укрінформу" Олег Кудрін прокоментував: "Якщо уряд Росії, відомий своїм ідеалізмом і безкорисливістю, якийсь фільм відмічає, то, виходить, задоволений ним у вищому ступені. І якщо цей фільм зроблений на українські гроші, то це в умовах російської агресії, що триває три роки, викликає, як мінімум, деякий подив і незручність".

 

Як заявляв генеральний продюсер кіна Єгор Олесов, загальний бюджет фільму склав $5 млн. Україна профінансувала 79% кошторису, при цім 33% – це гроші Держкіно.

 

Згідно з інформацією сайту BoxOfficeMojo, фільм зібрав $8,4 млн. у російському прокаті і $0,6 млн. грн. в українському.

 

10.02.2017