У Варшаві на честь Василя Стуса назвали сквер.

 

Рада міста Варшава проголосувала за надання імені Василя Стуса скверу в центрі польської столиці. Сквер розташований на перехресті Алеї Незалежності та вулиці Стефана Баторія.

 

В обґрунтуванні рішення, до якого додано біографію Стуса, зазначено, що Стус є "українським поетом і опозиційним діячем", а також "полонофілом та речником польсько-українського поєднання", інформує видання простір.pl.

 

Виконати ухвалу ради має президент Варшави Ганна Ґронкевич-Вальц; рішення набуває чинності через 14 днів після його публікації в офіційному урядовому виданні Мазовєцького воєводства.

 

Поблизу майбутнього скверу Василя Стуса розташовані Національна бібліотека Польщі та найбільший економічний університет країни – Головна торговельна школа (SGH).

 

Процедура надання скверу імені Василя Стуса розпочалася наприкінці 2016 року – тоді проект спочатку негативно, а відтак позитивно оцінила комісія міських назв Варшави.

 

Перейменування скверу обійдеться Варшаві у 8650 злотих (2 тисячі євро), більшість коштів – це ціна на виготовлення та монтування табличок.

 

10.02.2017