Виконком запровадив премію Міста літератури ЮНЕСКО.

 

Виконавчий комітет Львівської міської ради сьогодні, 10 лютого, затвердив Положення про премію Міста літератури ЮНЕСКО, інформує ІА ZIK.

 

«Львів – єдине місто України, яке є членом мережі креативних міст ЮНЕСКО. Маємо відповідний титул Міста літератури. З метою підтримки української літератури пропонується присудження щорічної премії українським літераторам. Йдеться про три премії розміром у 150 тис. грн, плюс окрема нагорода за вибір читача у розмірі 50 тис. грн», – повідомив під час розгляду питання в. о. начальника управління культури Михайло Мороз.

 

Спочатку буде сформований шорт-лист з 12-ти претендентів. Серед них читачі України з допомогою онлайн-голосування обиратимуть кращого автора.

 

Премію вручатимуть щороку у грудні до річниці отримання Львовом титулу Міста літератури ЮНЕСКО за твір, який зробив суттєвий внесок у розвиток української культури, науки, освіти і має високу художню та інноваційну цінність.

 

«Премія Міста літератури ЮНЕСКО присуджується щороку авторам за вперше опублікований твір українською мовою у попередньому календарному році, який безпосередньо передує року початку збору заявок на відзначення премією.

 

Оргкомітет повинен подавати запити до професійних, творчих організацій, установ і закладів культури та освіти різних форм власності щодо надання заявок про претендентів, а також інформації про твір претендента (рецензії, відгуки читачів тощо). Автори також можуть самостійно подавати заявку про свій твір.

 

Тривалість прийому заявок – не більше як три місяці з дня оголошення інформації про прийом. Кінцевий термін прийому заявок оприлюднює оргкомітет.

 

Журі здійснює оцінку всіх претендентів та формує список номінантів Список номінантів не може бути більшим за 12 осіб», – ідеться в документі.

10.02.2017