Безсмертний вважає, що мінські домовленості – більше не морока Порошенка.

 

Колишній представник України у складі тристоронньої контактної групи Роман Безсмертний вважає, що мінські угоди неможливо переписати, та при розвитку ситуації слід враховувати зміну конфіґурації у світовій системі безпеки.

 

"Домовленості – формалізована річ. Де формальні речі утримуються в той момент у головах тих, хто їх укладав", – сказав Безсмертний у інтерв'ю segodnya.ua.

 

Парламентер вважає, що ціна домовленостей для кожної зі сторін – це те, яким є актуальний авторитет політика-підписанта у власній країні. "Із часом ці домовленості вартують рівно стільки, скільки рейтинґ тих осіб, котрі їх укладали. Для росіян там десь 80%, то нехай із тими мінськими домовленостями і бавляться. Для українців – скільки там? – 6-7%, тому: "До побачення!". Для Меркель скільки зараз, 18%? Оце і їхня ціна. Для Олланда скільки? 3%? От і все, ми маємо відповідь на питання. Виходячи з цього, найбільша капіталізація де? На півночі? То нехай там із білими ведмедями і працюють щодо реалізації мінських домовленостей", – наголосив Безсмертний.

 

На думку експерта, можливість зміни формату та майданчика переговорів залежить від результату найближчих виборчих кампаній у Німеччині та Франції. А водночас – слід враховувати, що невдовзі час виборів очікуватиме і Україну. "От у чому пікантність моменту. Тому, найрадше, йдеться про іншу конфіґурацію світової системи безпеки, європейської, тобто континентальної, реґіональної та внутрішньоукраїнської. Ось про це треба думати зараз", – вважає Безсмертний.

 

10.02.2017