Порошенко відкинув ідею виборів на Донбасі із російською армією.

 

Президент України Петро Порошенко заявив, що виборів на тимчасово окупованій частині Донбасу у присутності окупаційних військ бути не може.

 

Таку заяву він зробив під час спільного брифінгу з прем’єр-міністром Греції Алексісом Ципрасом у Києві, коментуючи заяви посла ФРН Ернста Райхеля, повідомляє "Укрінформ".

 

"Проведення виборів на окупованій території за присутності окупаційних іноземних військ є твердо та абсолютно неможливим. Це позиція перша", – сказав Порошенко.

 

До того ж, наголосив президент, неможливо порівнювати окупацію Сходу України російською армією і ситуацію, котра раніше була у Криму. "Одна справа, коли війська присутні за згодою держави, що приймає, і можна провести паралелі з російськими військами в Севастополі. Ми багато разів проводили вибори, коли війська РФ з дозволу України були там. Абсолютно неприйнятно, коли окупаційні війська спробують "просунути" вибори під дулами кулеметів та автоматів", – заявив Порошенко.

 

Водночас голова держави нагадав, що так званий референдум у Криму був незаконний, проводився у присутності десятків тисяч російських військових."Так само неможливим ми вважаємо проведення виборів на Донбасі", – підкреслив президент.

 

Петро Порошенко також назвав поведінку народного депутата від фракції БПП Олексія Гончаренка, котрий вандалізував фрагмент Берлінської стіни у Києві у протест послові, неприйнятною. "Це є його приватна позиція, вона була засуджена, наскільки мені відомо, фракцією (БПП — ред.) і не відображає позицію політичної сили ", – сказав Порошенко.

 

09.02.2017