Клімкін вважає, що заяви посла Німеччини не вплинуть на стосунки держав.

 

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін наголошує, що заява посла Німеччини в Україні Ернста Райхеля про можливість проведення виборів на окупованій частині Донбасу за присутності російських військ ніяк не впливає на українсько-німецькі відносини.

 

Про це він заявив на прес-конференції, повідомляє аґенція УНІАН.

 

"Я казав і ще раз хочу наголосити: я бачу проблему не тільки в змісті того, що було сказано, але і в тому, як це було сказано в наведених порівняннях, в наведеному тоні", – сказав голова МЗС.

 

"Але я хочу це особливо виділити, я хочу на цьому наголосити, вважайте, що це мій особливий акцент: те, що відбувається, і це не формальне гасло, яке я хочу сказати сьогодні як міністр, воно ніяк не впливає на контекст українсько-німецьких відносин", – зазначив Клімкін.

 

"Ми знаємо німецьку позицію. Я працюю дуже щільно із всіма працівниками не тільки тими, хто відповідає за зовнішню політику в Берліні, знаю їхню позицію, і насправді реакція, а реакція у багатьох випадках, як у Олексія Гончаренка (народний депутат від БПП, що на протест Райхелю розмалював фраґмент Берлінської стіни, встановленої біля амбасади в Києві, – Z), вона є дуже емоційною, я вважаю занадто емоційною, свідчить щодо того, як ми розуміємо те, яким чином мають бути виконані мінські домовленості, і якими чином ми маємо йти до миру", – сказав міністр.

 

Також, за словами Клімкіна, коли посол ФРН відвідав українське МЗС, з ним відповідну бесіду провів політичний директор. "І я вважаю ці декілька фраз, якщо хочете, в контексті нашої дружби з Німеччиною дійсно вичерпанами. Я хочу на цьому наголосити", – підсумував Клімкін.

 

09.02.2017