Помер народний депутат Петро Ванат.

 

Помер народний депутат від "Народного фронту" Петро Ванат.

 

Про це повідомив лідер партії, екс-прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

 

"Із глибоким сумом дізнався про смерть члена нашої команди, народного депутата України Петра Ваната – світлої, щирої людини, справжнього патріота нашої держави. Це велика втрата для всіх нас", – прокоментував Яценюк на своїй сторінці у Facebook.

 

Петро Ванат народився 28 сiчня 1938 року у селі Дубно на Перемишлянщині. Змалку залишився сиротою. Виховувався у родичів, пізніше – у школі-інтернаті на Тернопіллі.

 

У 1961 році закінчив металургійний факультет Донецького політехнічного інституту. Відтак працював на "Запоріжсталі", очолював тамтешній комсомол. Із 1975 року – на керівних посадах у запорізькому компартійному осередку. У 1990-1998 рр. працював у Запорізькому облвиконкомі/обладміністрації (промисловість, енергетика, зовнішньоекономічні зв'язки); заступник голови ОДА. Із 1998-го – президент Запорізького обласного союзу промисловців і підприємців "Потенціал". Член правління та президії УСПП. Голова Запорізької обласної федерації роботодавців.

 

У 1999-му – керівник обласного громадського штабу кандидата в президенти Леоніда Кучми. У 2002 р. – кандидат у народні депутати від блоку "За єдину Україну!" (№73 у списку), у 2006-му – кандидат у нардепи від "Нашої України" (№203 у списку), у 2014-му – кандидат у депутати від "Народного фронту" (№45 у списку – народний депутат).

 

08.02.2017