У Росії скасовано карну відповідальність за побиття близьких родичів.

Президент РФ Володимир Путін у вівторок, 7 лютого, підписав закон про декриміналізацію побиття в родині.

 

 

Федеральний закон «Про внесення зміни до статті 116 Кримінального кодексу РФ» виключає кримінальну відповідальність за «завдання побоїв чи вчинення інших насильницьких дій, які спричинили фізичний біль, але не заподіяли шкоди здоров'ю, щодо близьких родичів», говориться на сайті адміністрації президента РФ.

 

Побої близьких родичів (до них належать подружжя, батьки, діти, рідні брати і сестри, дідусі, бабусі, онуки, а також усиновителі, опікуни та адаптовані діти) стануть адміністративним правопорушенням, яке карається штрафом на суму від 5 до 30 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, арештом від 5 до 15 діб або виправними роботами. Але якщо кривдник вже притягувався за побої до адміністративної відповідальності, то він може бути звинувачений в кримінальному злочині – повідомило російське видання Полит.ру.

 

Закон був ухвалений Державною думою Росії 27 січня 2017 року та схвалений Радою Федерації першого лютого 2017 року.

 

До парламенту законопроект внесли ще восени депутати партії «Єдина Росія» на чолі з Ольгою Баталіною. Спікер Держдуми В'ячеслав Володін заявив, що завдяки планам декриміналізувати побиття близьких родичів у Росії влада країни намагається створити умови для формування міцних родин.

07.02.2017