Синютка з Барною увійшли у топ-5 найвправніших намісників згідно з рейтинґом КВУ.

 

Голова Харківської обласної державної адміністрації (ОДА) Юлія Світлична очолила рейтинг діяльності голів ОДА, складений у межах проекту Комітету виборців України. У рейтингу, що укладається на підставі оцінки соціально-економічного розвитку регіону та результатів опитування 245 місцевих експертів, політиків, журналістів, громадських діячів і активістів), пані Світлична набрала 6,9 бала із 10.

 

Другий за величиною бал, як інформує аґенція "Інтерфакс-Україна", отримав голова Львівської ОДА Олег Синютка – 6,7 пункта. Керівники Кіровоградської та Тернопільської областей Сергій Кузьменко і Степан Барна ділять 3-4 позицію – по 6,2 бала. Топ-п'ятірку голова голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль – 5,8 бала.

 

Найгірші результати – у голови Івано-Франківської ОДА Олега Гончарука (4,7), Рівненської – Олексія Муляренка (4,6), Чернівецької – Олександра Фіщука (4,6), Полтавської – Валерія Головка (4,4) та Херсонської – Андрія Гордєєва (4,3).

 

"Ми очікуємо, що рейтинг допоможе керівництву держави ефективніше оцінити роботу керівників облдержадміністрацій та приймати відповідні управлінські рішення. Громадськість, у свою чергу, матиме додатковий інструмент контролю і підстави для порівняння місцевої влади", – зазначив на прес-конференції директор КВУ Олексій Кошель.

 

06.02.2017