ФФУ заступиться за Романа Зозулю перед FIFA.

 

Голова Федерації футболу України Андрій Павелко готує звернення до FIFA та Федерації футболу Іспанії з закликом втрутитися у ситуацію, котра склалася довкола невдалого переходу українського форварда Романа Зозулі з севільського "Бетіса" у мадридський клуб "Райо Вальєкано" та виходу футболіста за межі трансферних правил іспанського чемпіонату.

 

На своїй сторінці у Facebook Павелко висловив обурення, що ультраси "Райо Вальєкано", відомі своїми радикальними лівацькими поглядами, звинуватили Романа у сповідуванні праворадикальних поглядів та підтримці нацистських воєнізованих формувань (ішлося, зокрема, про полк "Азов", до котрого приєдналося багато українських футбольних фанатів).

 

"Я знаю, що Зозуля як правдивий патріот допомагав і допомагає нашим військовикам, котрі стримують атаки російських терористів у зоні АТО. Так роблять усі громадяни України. Та невелика група фанатів іспанської команди вирішила, що це неправильно, тому заблокувала перехід Романа у свій клуб. Відтак гравець національної збірної України у наступні півроку може взагалі залишитися поза футболом. Ситуація кричуща: іспанські прибічники російських терористів ламають кар'єру українському футболісту. Це абсурд", – обурився Павелко.

 

Коли голова федерації говорить про загрозу кар'єрі Зозулі, то має на увазі трансферні обмеження, котрі діють у іспанському футболі (не більше трьох переходів між командами за час чемпіонату): де-юре угода з "Райо Вальєкано" вважається укладеною, при тім відновитися у "Бетісі" Романові теж не випадає – заявка клубу на другу частину чемпіонату вже замельдована.

 

"Наше завдання – допомогти Зозулі, щоби він не пропустив цей сезон і не втрачав форму", – зазначив Андрій Павелко.

 

Федерація футболу, крім апеляцій до міжнародної та іспанською футбольних асоціацій, також сподівається на підтримку посольства України в Іспанії.

 

02.02.2017