На Майдані попрощалися з хлопцями, полеглими під Авдіївкою.

 

На Майдані Незалежності попрощалися з п’ятьма бійцями 72-ї механізованої бригади, які загинули внаслідок бойових дій в Авдіївській промзоні.

 

Як повідомляє видання "Новинарня", незважаючи на сильний мороз, на церемонію прощання прийшло понад 3 тисячі осіб.

 

На Майдані хлопців зустрічали скандуванням “Герої не вмирають!”. Домовини з тілами полеглих засипали тисячами гвоздик, троянд, хризантем, тюльпанів. Пісня “Пливе кача” лунала в динаміках тричі. Священики УПЦ Київського патріархату відспівували загалом сімох загиблих військових “чорної” 72-ої омбр, загиблих з початку загострення в Авдіївці. Співали видозмінений рядок: “Упокой, Боже, спочилих воїнів Твоїх!”

 

“Четверо загинули 29 січня під час першого штурму, і ще троє, які загинули 30 січня під час другого штурму. Загалом, сім”, – повідомила прес-офіцер 72-ї бригади Олена Мокренчук.

 

Під час виступів найчастіше згадували 23-річного капітана Андрія Кизила з Умані – командира роти 1-го батальйону 72 омбр, який прийшов у бригаду юним лейтенантом після прискореного випуску 2014 року в Академії Сухопутних військ ім. гетьмана Сагайдачного (Львів). В Авдійській промзоні Андрій обороняв позицію, яка називається “Майдан”. З тієї позиції він перший пішов у контратаку, відбивши ворожий напад, зайняв опорний пункт бойовиків і утримував його з побратимами, коли в окоп прилетів мінометний снаряд. Капітан Кизило загинув разом із двома бійцями. У нього залишилися дружина й восьмимісячна дочка.

 

Протягом попередніх днів під Авдіївкою загинули 23-річний капітан Андрій Кизило з Умані; молодший сержани Володимир Бальченко з Чернігівщини, якому лише днями виповнилося 24; 28-річний солдат Дмитро Оверченко з Черкащини; 34-річний сержант Володимир Крижанський із Київщини; 36-річний солдат Ярослав Павлюк із Кіровоградщини, гранатометчик Олег Бурець 1990 р.н., солдат Віталій Шамрай 1990 р.н.

 

01.02.2017