Уряд підтвердив: МВФ вимагає підвищення пенсійного віку.

 

Міністр соціальної політики Андрій Рева підтвердив, що Міжнародний валютний фонд для продовження кредитної програми з Україною наполягає на підвищенні пенсійного віку.

 

Про це Рева сказав у коментарі журналістам перед засіданням уряду, повідомляє УНІАН.

 

"Зараз у нас є проект меморандуму з МВФ, і є пропозиції сторін. Домовленостей чітких і підписаних – ні. Але є дискусія. Інша справа, що вона може йти так довго, поки не знімуть політичні вимоги. Я вважаю, що підвищення пенсійного віку – це політична вимога", – заявив міністр.

 

Андрій Рева також підкреслив, що знизити дефіцит бюджету Пенсійного фонду можна двома способами – скоротити число пенсіонерів шляхом підвищення пенсійного віку або збільшити число людей, котрі виплачують внески в Пенсійний фонд. Пропозиція уряду України – саме в тому, щоб розширити коло платників внесків шляхом детінізації економіки та виплати зарплат.

 

"Зрозуміло, що з політичних питань я рішень не приймаю – це робить уряд, парламент і президент. Але, на мою думку, підстав для підвищення пенсійного віку в Україні немає ніяких. У нас 26 мільйонів працездатних громадян, а платять внески [до Пенсійного фонду] лише 10 мільйонів. Скажіть, у нас є можливість збільшити кількість тих, хто сплачує внески? Для чого тоді скорочувати тих, хто отримує пенсії? Економічно ми показали наші пропозиції щодо пенсійної реформи", – зазначив Рева.

 

01.02.2017