Порошенко скоротив програму візиту до Німеччини через обстріли у Авдіївці.

 

Президент України Петро Порошенко скоротив програму свого візиту до Німеччини через загострення ситуації у зоні АТО.

 

Про це повідомив заступник голови Адміністрації президента України Костянтин Єлісєєв в телефонному ефірі "5 каналу".

 

"Дуже напружена ситуація навколо Авдіївки. Маємо інформацію, що у зв'язку з обстрілами була зруйнована критично важлива інфраструктура міста і є загроза гуманітарної катастрофи у зв'язку з ескалацією навколо Авдіївки. Президент України вирішив перервати свій візит до Берліна і терміново повернутися до Києва для того, щоб координувати заходи уряду й заходи із запобігання гуманітарної катастрофи і пошуку реагування на обстріли, які відбуваються довкола Авдіївки", – повідомив Єлісєєв у понеділок увечері.

 

"Президент доручив міністру закордонних справ [бути] на контакті із членами Ради безпеки ООН, і наш посол здійснив відповідне звернення. Крім того, відбулися контакти з ОБСЄ, яка також готує реакцію на те, що відбувається довкола Авдіївки, тому що ситуацію ми не можемо більше толерувати, і потрібні спільні дії для того, щоб спинити акти нелюдяності і насильства", – додав заступник голови АП.

 

Президент також доручив провести засідання тристоронньої контактної групи. "В будь-якому режимі, і навіть в режимі відеоконференції, аби обговорити ту критичну ситуацію, яка складається навколо Авдіївки", – зазначив Єлісєєв.

 

31.01.2017